Over ons

In de IJzerwaren- en de Doe-Het-Zelfsector is Waltox een begrip in Nederland. Waltox werd opgestart in 1996 door Pieter van Walsem en inmiddels is ons bedrijf tot een indrukwekkende import-groothandel uitgegroeid met een zeer ruim assortiment waaronder gereedschappen, tape, touw, sloten, zaklampen, veiligheidsmaterialen en huishoudelijke artikelen. U kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben het.

De laatste jaren hebben wij ons vooral toegelegd op impulsartikelen voor op de toonbank. Impulsartikelen zijn artikelen die de klant niet plant om te kopen, maar de aankoop ervan komt impulsief, in een opwelling, tot stand. Veel van deze artikelen kunnen het beste strategisch worden neergezet in de buurt van de kassa, zodat het aantrekkelijk wordt voor de klant om dit artikel nog even snel mee te nemen.

Waltox levert een actueel en steeds wisselend assortiment tegen uiterst betaalbare prijzen. Wij hebben leuke producten voor een relatief lage prijs waarvan de klant zich niet hoeft af te vragen of hij of zij het wel kan betalen en deze artikelen kunnen in iedere winkel als een omzetturbo ingezet worden. Mocht u hier graag nadere informatie over hebben, neem dan even contact met ons op.

Ons bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid. Ooit begonnen met een magazijn van 12m² en kantoorhoudende vanaf de slaapkamer is onze ijzerwaren- en gereedschapszaak uitgegroeid tot een bedrijf waar men in Nederland niet meer omheen kan. Nadat we gestart waren met bakken met artikelen van vijf gulden konden wij al snel H.O. Wilger, een groothandel in gereedschappen, overnemen en konden wij verder groeien met ons bedrijf.

In 2000 hebben wij Veso ( tweewielersloten) overgenomen zodat wij ons ook in deze tak verder konden specialiseren. Fietsendiefstal en vooral de bescherming ertegen blijft een voortdurende bron van zorg. Een kwart van de Nederlandse fietsbezitters laat de fiets weleens thuis uit angst dat deze wordt gestolen. Negen procent is zelfs zo bang dat ze de fiets nooit uit de schuur haalt. Deugdelijke fietssloten kan een oplossing zijn om diefstal te voorkomen. 

Inmiddels hebben wij onszelf ook helemaal in de ART-gekeurde sloten gespecialiseerd. Alle ART-tweewielersloten zijn voor wat betreft de mate van beveiliging tegen diefstal verdeeld in categorieën 1 tot en met 5 en wij kunnen u hierover alles vertellen. Verzekeringsmaatschappijen geven doorgaans óók in de polisvoorwaarden duidelijk aan - afhankelijk van het type tweewieler - uit welke categorie het toe te passen slot wordt verlangd als voorwaarde tot het verkrijgen van een verzekering.

 

In 2003 namen we een nieuw magazijn van 400m² in gebruik. Dit geeft misschien een beetje aan hoe hard we zijn gegroeid. In 2010 is daar nog de import uit Azië aan toegevoegd en in 2011 werden wij genoemd in Het Financieele Dagblad in verband met onze topomzet met de magic spikes.

Waltox werkt met een team van deskundige medewerkers en investeert veel in opleiding. Vanaf het begin doet Annelies bij ons de boekhouding en inmiddels zijn Sanne en Achmed verantwoordelijk voor het magazijn. Wij bezoeken ook graag klanten om ze onze producten te laten zien en te vertellen welke mogelijkheden wij allemaal kunnen bieden. Op deze manier kunnen wij met ons veelzijdige assortiment bijna aan ieders behoeften voldoen.

Door een overname in 2003 van de groothandel van Rene Spoorenberg zijn daar ook nog de sleutelspeciaalzaken bij gekomen waardoor wij onze Waltox afdeling met sleutelhangers flink konden uitbreiden. Het is natuurlijk altijd leuk voor de klant om een presentje te krijgen en wist u wat op nummer één staat? Jawel ... de sleutelhanger. Leuk om uw bos te verfraaien en sleutels beter vindbaar te maken.

De grootste collectie grappige sleutelhangers in allerlei soorten en maten vindt u bij ons online! Grappige sleutelhangers met licht of met geluidjes. Sleutelhangers in allerlei leuke vormen of figuurtjes. Met de juiste sleutelhanger raakt u uw sleutels nooit meer kwijt! Een bijzondere sleutelhanger met uw eigen naam of leuke grappige tekst, dat kan ook bij ons. Wij komen graag een keer bij uw langs om over de mogelijkheden van sleutelhangers voor uw winkel of bedrijf te praten.

Waltox - erkend leerbedrijf voor het MBO

Waltox is in 2013 gecertificeerd door het Kenniscentrum Handel als een erkend leerbedrijf. Hiermee geeft ons bedrijf aan dat we ons beschikbaar stellen om leerlingen van het MBO de mogelijkheid te geven om praktijkervaring op te doen.

 

Zoals u kunt zien zijn wij enorm gegroeid en steeds beter afgestemd op de behoeften van de klant. En daar zijn we trots op. Ons bedrijf is in staat om snel met u mee te denken en u te voorzien van een persoonlijk, op maat afgestemd, advies. Met ons ongelooflijk veelzijdige assortiment kan Waltox Groothandel snel inspelen op al uw vragen.

Blader snel eens door ons menu en u zult versteld staan wat u allemaal aantreft in onze catalogus. Als winkelier kunt u zich aanmelden. U kunt zélf uw gebruikersnaam en wachtwoord bepalen en nadat wij deze hebben geactiveerd kunt u ten alle tijden bij ons inloggen. Als u eenmaal bent ingelogd, worden onze concurrerende verkoopprijzen zichtbaar en kunt u uw bestelling op uw gemak plaatsen. Wij hopen u met dit visuele overzicht van dienst te zijn geweest en zien u graag als klant tegemoet.

 
 
 
Annelies
 
Met ons jonge team willen we u ook persoonlijk van dienst zijn. Bel gerust, zodat we een afspraak kunnen maken om bij u langs te komen.
 
Veel succes op de Site!
 
Annelies van Walsem-Hoogenboom.
 
 
 
Pieter van Walsem
 
Het assortiment is onder te verdelen in een vast assortiment en een actie gedeelte. Dit zijn vooral gadgets en toonbank-artikelen die de winkelomzet een extra impuls kunnen geven.
 
Het assortiment is voor een groot gedeelte tot stand gekomen door directe vraag van onze klanten.
 
Wij zijn actief door heel Nederland en hebben voor u als winkelier of inkooporganisatie absoluut iets toe te voegen! Heeft u ons assortiment reeds bekeken?
Interesse gewekt? Neem contact met ons op of maak een afspraak en wij komen vrijblijvend bij u langs.
 
Wij wensen u goede zaken!
 
Pieter van Walsem.