Anp stekkers | Kabelschoentjes

Kabelschoentjes rood en blauw

Al onze connectoren en terminals zijn elektrolytisch vertind omdat het zachte karakter en corrosie duurzaamheid van de tinbekleding resulteren in een lage en stabiele contactweerstand .

Onze tin coatings hebben een goede weerstand tegen oxidatie in matig corrosieve omgevingen .

De isolatie van aansluitingen verkrijgbaar bij Waltox , biedt de producten een uitstekende weerstand tegen hitte , kou en olie en bieden uitzonderlijke isolerende eigenschappen. Waardoor ze geschikt zijn voor bijna alle bedrijfstakken in de huidige en toekomstige markt .

Krimpen is een term die we óók in de elektrotechniek tegenkomen. Het krimpen wordt daar toegepast om een vaste elektrische verbinding te maken. Elektrische verbindingen zijn verbindingen van twee of meerdere elektrische geleidingen in een kabelschoen. Een krimpverbinding kan met tot stand brengen met een speciale krimptang, die de krimp zodanig vervormt dat de krimp als een soort veer blijft drukken op de samengeperste draad. Een kabelschoen heb je hiervoor nodig. Om een kabel te verbinden met een vlak aansluitstuk wordt vaak een tingeleider gebruikt.

De kabelschoen wordt meestal aan de kabel gekrimpt. Goede kabelschoenen zijn vaak gemaakt van tin omdat dit een zachte metallisatie heeft om het elektrisch contact te verbeteren. Om geen extra opwarming te veroorzaken is de contactoppervlakte van de kabel naar de kabelschoen en van de kabelschoen naar de vlakke tingeleider enkele malen groter dan de doorsnede van de geleider. Het is beter om kabelschoenen alléén te krimpen en nooit te solderen Soldeerverbindingen zijn alleen functioneel in een apparaat dat niet voortdurend trilt en beweegt.

Bij alleen krimpen blijft de kabel helemaal soepel. Krimpen moet wel met een goede tang gebeuren. Een krimpverbinding heeft een goed contact doordat kabelschoenhulsje en de kabel zo sterk samengeperst worden dat op de contactoppervlakken het vloeipunt bereikt wordt. Er ontstaat dan als het ware een soort las die een goede, tegen corrosie bestendige, elektrische verbinding geeft.

De kabelschoen bij Waltox Import Groothandel zijn uiteraard vertind. Alle connectoren en terminals in het assortiment van deze gigant zijn elektrolytisch vertind omdat het zachte karakter en corrosie-duurzaamheid van de tinbekleding resulteren in een lage en stabiele contactweerstand.

De laagjes aangebrachte tin hebben een goede weerstand tegen oxidatie in matig corrosieve omgevingen. Kijk eens in het assortiment kabelschoenen bij Waltox. Ze hebben een leuke collectie rode en blauwe kabelschoenen in heel veel maten op hun webpagina met kabelschoenen staan. Er zit vast een paar tussen die u kunt gebruiken voor uw winkel. Ga naar Kabelbinders>
Lees meer
Excl. btw