Duracell

De Geschiedenis van Duracell

Ons verhaal begon in het begin van de jaren 1920, met de vindingrijke wetenschapper Samuel Ruben en de enthousiaste fabrikant van wolfraamdraad Philip Rogers Mallory. Ruben kwam bij de P.R. Mallory Company terecht toen hij op zoek was naar materiaal dat hij nodig had voor een experiment. Maar Ruben en Mallory zagen een opportuniteit: de geniale vindingrijkheid van Ruben combineren met de productiekracht van Mallory. Hun partnership, dat bleef duren tot Mallory in 1975 overleed, lag aan de basis van Duracell International.

SAMUEL RUBEN EN P.R. MALLORY - DE JAREN 1940

De uitvindingen van Samuel Ruben brachten een radicale verandering teweeg in de batterijtechnologie. Tijdens WO II bedacht Ruben bijvoorbeeld de kwikcel, die meer capaciteit bood in een compacter formaat en duurzaam genoeg was voor het harde klimaat in oorlogsgebieden zoals Noord-Afrika en de Zuid-Pacific - waar gewone zinkkoolstofbatterijen het niet uithielden in zaklampen, mijndetectors en walkietalkies. P.R. Mallory produceerde miljoenen kwikcellen voor de oorlogsinspanningen. Kort daarna werd The Mallory Battery Company opgericht.

DE ONTWIKKELING VAN DE AAA BATTERIJ

In de jaren 1950 verbeterde Samuel Ruben de alkaline mangaanbatterij. Hij maakte ze compacter, duurzamer en krachtiger dan elke andere batterij ooit. Rond diezelfde tijd lanceerde Eastman Kodak camera's met een ingebouwde flitser die meer capaciteit vereisten dan zinkkoolstofcellen konden bieden. Voor deze camera's waren alkaline mangaancellen vereist, maar in een nieuw formaat: AAA. Mallory produceerde deze cellen, en gaf de technologie ook in licentie aan anderen omdat het bedrijf in die tijd geen consumentendistributie had.

DE GEBOORTE VAN EEN MERK

De nieuwe vraag naar krachtige batterijen voor fotografiedoeleinden zette de alkalinecellen op de kaart, en in 1964 werd het merk Duracell gelanceerd. De consumentenmarkt voor onze batterijen kende al gauw een enorme groei en in de jaren 1970 moesten de leveringen gerantsoeneerd worden omdat de productiecapaciteit de vraag niet kon bijhouden.

DE DURACELL BUNNY

Het begon in 1973, toen het konijntje zijn debuut maakte. De Bunny liet mensen over de hele wereld zien dat Duracell batterijen veel langer meegingen dan goedkope zinkkoolstofbatterijen. De Bunny op Duracell batterijen ging langer mee dan alle andere, ongeacht de uitdaging. En ook vandaag is dat nog altijd het geval.

DE DURCAELL BUNNY VANDAAG

De Bunny bestaat al meer dan 33 jaar en is altijd mee geëvolueerd met zijn tijd. Zijn evolutie verloopt echter ook parallel met de continue verbetering van de kwaliteit en de kracht van de Duracell batterijen en producten. Vandaag is de Duracell Bunny wereldwijd een van de meest erkende merkiconen.


GESCHIEDENIS VAN DE DURACELL BUNNY

In de loop der decennia heeft Duracell wereldwijd draagbare batterijenergie geleverd. En de Duracell Bunny staat daarbij centraal.

Het begon in 1973, toen de Bunny zijn debuut maakte. Het konijntje liet mensen over de hele wereld zien dat Duracell batterijen veel langer meegaan dan goedkope zinkkoolstofbatterijen. De Bunny - op Duracell batterijen - ging langer mee dan alle andere, ongeacht de uitdaging. En ook vandaag is dat nog altijd het geval.

De Duracell Bunny heeft de hele wereld afgereisd: van Azië en Australië tot Columbia en Kroatië, en tal van landen daar tussenin. De Bunny bezorgt de persoonlijke energieoplossingen een innemende en levendige persoonlijkheid en bewijst telkens weer waarom de batterijen van Duracell zo lang meegaan.

In de loop der tijd is de Bunny altijd mee geëvolueerd met zijn tijd. Zijn evolutie verloopt parallel met de continue verbetering van de kwaliteit en de kracht van de Duracell batterijen en producten. Vandaag is de Duracell Bunny een van de meest erkende merkiconen ter wereld, die aantoont dat Duracell u het beste biedt.

Duracell
Lees meer
Geen producten gevonden...
Excl. btw