Vaderdag - Topper of Domper?

Vaderdag - Topper of Domper?

Een dag in het jaar zetten we vader in het zonnetje. Op vaderdag. Zondag 15 juni 2014 is het weer zover. Zet u in op de vaderdag?

Zondag 15 juni 2014 is het weer zover: Vaderdag.

Een aantal jaren terug werden er op de  dagen voor vaderdag leuke extra omzetten gerealiseerd. Voor de vaderdag werd flink gefolderd en werden inpaktafels en extra personeel ingezet om de drukte aan te kunnen. 

Hoe ervaart u vaderdag in uw winkel? Laat een reactie achter en maak kans op een waardebon van € 20.-

Een dag in het jaar zetten wij onze vaders op een speciale wijze in het zonnetje, namelijk met Vaderdag. Op deze dag wordt hij geprezen voor het vervullen van zijn vaderlijke plichten en de invloed als vader op de samenleving. Meestal wordt dit feest, overal op de wereld, ergens in juni gevierd. In Nederland is dat de derde zondag in juni. Vaderdag is ooit voortgekomen uit Moederdag.

De eerste Vaderdag werd in 1909 gevierd, ter ere van de heer Smart. Zijn dochter had deze dag uitgeroepen om haar vader, een oorlogsveteraan en een weduwnaar met zes kinderen, te eren. Ze wilde graag dat zijn doorzettingsvermogen en zijn kracht een voorbeeld zou worden voor alle vaders in de wereld. Tegelijkertijd wilde ze aangeven dat vaders zich meer met de opvoeding van hun kinderen moesten bezighouden.

Op Vaderdag krijgen de vaders meestal een ontbijtje op bed, en hele leuke zelfgemaakte cadeautjes van de allerkleinsten. Voor de rest krijgt hij echte stoere mannelijke cadeaus zoals S.O.S. (sokken, overhemden of stropdassen) en als hij er weer aan toe is een elektrisch scheerapparaat of elektronica.

Maar het kan ook anders: geef vader eens een bon voor een lekkere massage, biedt hem aan om de auto eens goed te wassen, versier een witte kussensloop met een permanente marker, geef een leuke sleutelhanger met een fotootje van jou erin.

Als u het helemaal niet meer weet en uw klanten ook niet ga dan snel naar Retail Vaderdag, een groothandel voor leuke artikelen voor Vaderdag. Hier vindt u bijzondere artikelen om in uw winkel te zetten. Ergens dicht bij de toonbank voor de laatste impulsaankopen, of een leuk display voor aan de muur. Ik weet zeker dat dit mes aan twee kanten snijdt: u helpt uw klanten uit de brand en uw omzet zal een flinke oppepper krijgen. Want zoals u weet is de wens de vader van de gedachte!Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.