Muizenplaag Friesland

Muizenplaag Friesland

Een grote muizenplaag in Friesland

Friesland is, voor het eerst in tien jaar, weer getroffen door een muizenplaag. De muizen veroorzaken voor miljoenen euro's schade aan de landbouwgronden en de dijken. Volgens het Algemeen Dagblad zijn ongeveer honderd melkveehouders hier ernstig door gedupeerd getroffen. Omdat de melkveehouders volgens de wet in deze periode van het jaar niet opnieuw hun land mogen omploegen en inzaaien, dreigt er nu een grote schadepost voor ze.

Volgens de onderzoeker Gerbert Roerink van de Universiteit Wageningen is er maar één manier voor de boeren om de muizenplaag tegen te gaan: “het land onder water zetten zodat de diertjes verzuipen; of wachten op vorst en sneeuw want dat is ook dodelijk voor de diertjes."

Muizen knagen óók graag bij u thuis aan verpakkingsmaterialen, bedradingen, papier of textiel. Verder vinden ze noten, granen en peulvruchten ook erg lekker. Wees u ervan bewust dat voedsel in en om uw huis verontreinigd kan worden door de uitwerpselen en de urine van muizen. Op deze manier worden de ziektekiemen van de muizen verspreid. Op deze manier kunt u een voedselvergiftiging oplopen of een huiduitslag krijgen.

Om alle narigheid te voorkomen kunt u een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Op de allereerste plaats is het schoonhouden van uw huis en tuin een eerste vereiste. Zorg dat alles brandschoon is, zodat de de muizen geen voedsel kunnen vinden. Laat verder alle rommel en materialen waar ze een nest van kunnen bouwen niet al te lang rondslingeren. Mocht dit niet afdoende zijn neem dan een kijkje bij waltox.nl.

Bij Waltox Import Groothandel verkopen ze diverse muizenvallen. Mocht het echt nodig zijn dan kunt u kiezen uit: weringspasta, muisstop, Lucifer muizenval dubbel Spaans, muizenval flesmodel, Lucifer muizenval hout, muizenval seal, muizentunnel en de muizenvilla. Plaats de muizenval op een strategische plek in uw huis of uw winkel en u zult snel worden verlost van uw muizenplaag. Heeft u nog vragen over het bovenstaande, neem dat even contact op met de klantenservice van Waltox Import Groothandel.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.