Messen en Scharen

De tijd dat er een scharensliep door de straat kwam is allang voorbij. Hij ging meestal van deur tot deur om zijn diensten, het slijpen van messen en scharen aan te bieden. U zag hem vaak gaan, terwijl hij zij duwkar voortbewoog, of later op zijn bakfiets. Hij had dan al zijn benodigde gereedschappen bij zich. Op zijn kar of fiets stond vaak een klein dieselmotortje om zijn slijpstenen en slijpbanden aan te drijven.

Door de komst van nieuwe, moderne materialen verdween deze man uit de straat. Messen en scharen zijn tegenwoordig zo onderhoudsarm, dat u er nauwelijks nog naar hoeft om te kijken. 

Omdat de mensen het ook financieel wat beter hebben gekregen worden oude mensen en scharen vaak weggedaan en vervangen door nieuwe. Ook zijn de huidige messen en scharen beter zelf te onderhouden.

Af en toe een druppeltje olie, bij de draaischroef van de schaar, doet wonderen. En houdt de schaar goed schoon. Nagels behoren met een nagelschaar geknipt te worden, omdat er anders braampjes op uw reguliere schaar komen. Knip ook nooit papier met een stofschaar, omdat deze dan bot wordt.

Houd uw mes droog, niet alleen het lemmet maar ook het handvat en zorg ervoor dat het schoon is. Olie zorgt ervoor dat uw mes niet gaat roesten. U wist natuurlijk al wel dat een scherp mes veiliger is dan een bot mes, en ook veel makkelijker werkt. Test het mes zo nu en dan, want als u het een tijdje niet hebt gebruikt kan het soms zijn dat er wat schroefjes wat losser zitten, draai deze op tijd aan.


Bij Waltox Import Groothandel kunt u terecht voor aardappelschilmesjes, vespermessen, stanleymessen, nagelknippers, huishoudscharen, reservemesjes en glasschaafmessen. Zij hebben een goede reputatie op het gebied van messen en scharen. Zij hebben makkelijke displays voor uw winkel met een variatie aan messen en scharen. U kunt ze gewoon online bestellen, heel gemakkelijk. Al deze producten worden snel, uit voorraad geleverd. Staat uw product dat u hebben moet er niet tussen? Neem dat even contact op met de klantenservice en zij zullen er alles aan doen om u op een vakkundige manier te helpen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.