Kwaliteitsmes Laguiole

Kwaliteitsmes Laguiole

Eigenlijk zijn de zakmesjes van Forge de Laguiole die verkrijgbaar zijn bij Waltox te mooi om zomaar een zakmesje te worden genoemd. Om deze reden worden deze Laguiole zakmesjes ook vaak vouwmesjes genoemd. Forge de Laguiole maakt al sinds 1987 de beroemde handgemaakte Laguiole messen.

Deze vouwmesjes worden gemaakt in een geavanceerde fabriek, die ontworpen is door Philippe Starck. Dit stijlvolle zakmesje is gemaakt voor intensief gebruik en wordt nog steeds met de hand vervaardigd. De handgrepen van deze zakmesjes zijn van hout of buffelhoorn.

Forge de Laguiole is het beroemdste merk dat Laguiole messen, zakmessen en kurkentrekkers maakt. Laguiole is een dorpje gelegen in de Franse Auvergne. Het dorp is vernoemd naar haar beroemde messen. De geschiedenis  van de Laguiole messen gaat terug tot de 12e eeuw want in deze streek van Frankrijk worden al honderden jaren messen gemaakt voor herders en jagers.

De messen zijn gemakkelijk te herkennen aan het logo, dat de vorm van een bijtje heeft. De heften van de messen, zakmessen en kurkentrekkers zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals de hoorn van een buffel of hout. De producten van Laguiole zijn van een ongekende hoge kwaliteit en gaan meer dan een leven lang mee.

Het lemmet van de messen blijft dan ook (mits goed gebruikt) vlijmscherp en het handvat wordt gemaakt van verschillende producten. Bent u ook op zoek naar een zakmesje van een echte solide kwaliteit? Bent u op zoek naar een product met een prima prijs-kwaliteit verhouding? Bij Waltox vindt u een uitgebreid assortiment Laguiole zakmesjes. Deze zakmesjes aan een sleutelhanger zijn handig voor dagelijks gebruik.  

Bekijk op de site van Waltox aan de hand van handige foto’s en productomschrijvingen welke van deze sleutelhangers met daaraan het Laguiole zakmesje het meest geschikt is voor uw gebruik en profiteer ook binnenkort al van een origineel zakmesje.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.