Batterijen

Batterijen

Hoe zou de wereld eruit zien als er geen batterijen waren? Stel je eens voor hoe dat zou zijn in deze ‘tijd dat alles draagbaar moet zijn’.

Batterijen kunnen worden ingedeeld naar grootte, chemische samenstelling of het soort. Met soort bedoelen we dan of de batterij oplaadbaar is of niet-oplaadbaar.
De oplaadbare batterij wordt ook wel accu genoemd, de niet-oplaadbare ook wel wegwerpbatterij genoemd. Beide typen worden in het dagelijkse leven veel gebruikt. 

Een wegwerpbatterij gebruik je éénmalig, tot de energie die erin is opgeslagen is verbruikt. Dergelijke batterijen worden met name gebruikt voor kleine draagbare apparaten die weinig energie verbruiken (bijvoorbeeld: afstandsbedieningen, horloges enzovoort). Oplaadbare batterijen daarentegen kun je vaker gebruiken.


Batterijen zijn in allerlei groottes verkrijgbaar. De meest gebruikte zijn AA-batterijen. Een slag kleiner noemen we AAA-batterijen of nog kleiner de micro-celbatterijen. De grootte wordt meestal gewoon uitgedrukt in millimeters, of soms zelfs in inches. De grotere soorten batterijen zijn staafbatterijen, blokbatterijen en platte batterijen. 
 

Jaarlijks worden in Nederland 393 miljoen batterijen verkocht. Volgens een schatting van de Stichting Batterijen liggen er in Nederland ruim 85 miljoen lege batterijen in laatjes, doosjes en kasten. De zware metalen kwik en cadmium, die in batterijen worden gebruikt, zijn schadelijk voor het milieu. Daarom moeten lege batterijen niet bij het gewone afval worden gegooid, maar ingeleverd worden als klein chemisch afval of bij een inzamelpunt voor lege batterijen.

 

Bij Waltox Import Groothandel weten ze alles van batterijen af. Zij verkopen alleen de allerbeste merken voor batterijen. Ik vond ook nog een geweldige tip voor batterijen op hun website: batterijen worden vaak impulsief aangekocht. Met het oog op winkeldiefstal is het raadzaam om de batterijen in de buurt van de verkoopbalie/toonbank te presenteren. Hiervoor zijn praktische verkoopbevorderende displays beschikbaar. Sterker nog die displays verkopen ze óók bij Waltox Import Groothandel. Het gemak dient daar de mens. Een overzichtelijke website waarop alles online kan worden besteld. De verwachting is dat met het toenemen van de mobiliteit ook het verbruik van draagbare energie zal blijven groeien. Maar daar hebben ze bij Waltox Import Groothandel geen last van: alles is uit voorraad leverbaar, zélfs hun batterijen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden