18jaar Mupla verpakkingen - Waltox

18jaar Mupla verpakkingen - Waltox

Al meer dan achttien jaar verzorgt Mupla Verpakkingen al het verpakkingsmateriaal voor Waltox en daar zijn we erg blij mee. U kunt bij dit fantastische bedrijf terecht voor al uw verpakkingsmaterialen van een eenvoudige draagtas tot een full-colour bedrukte doos met interieur, van een specialistische industriële verpakking tot een standaard boterhamzakje.

Hans de Kok, chauffeur bij Mupla zorgt er al 18 jaar voor, dat de dozen, enveloppen vulkarton etc snel bezorgd worden. Is er even weinig palletruimte? Ook daar draait Hans zijn hand niet voor om. Hij zorgt dat alle verpakkingsmaterialen overzichtelijk en netjes in de opslag terecht komen.

Omdat Waltox vooral te maken heeft met zware materialen en de dozen vaak tot 30 kilo belast worden, levert Mupla gebruikte dozen met dubbel golf. Deze zijn extra sterk en dit is bovendien mileuvriendelijk.

Het produceren van verpakkingsmaterialen levert door het energie- en grondstoffengebruik een grote belasting op voor het milieu, maar verpakkingen zijn vaak ook erg nuttig. Bij voedingsmiddelen wordt door de verpakkingsmaterialen de houdbaarheid verbetert en bij andere producten geeft het bescherming tegen beschadiging tijdens het vervoer en de opslag.

Door de verbeterde technieken en de aandacht voor afvalpreventie, zijn verpakkingen de afgelopen jaren lichter geworden, waardoor ze minder grondstoffen kosten en minder afval veroorzaken. Hergebruik door het gescheiden inzamelen en nascheiding in de afvalverbrandingsinstallatie vermindert de belasting voor het milieu van de productie van verpakkingsmateriaal.

Alle producten waar Mupla Verpakkingen gebruik van maakt zijn milieuvriendelijk. De kartonnen producten zijn vervaardigd uit bijna 100% gerecycleerd materiaal en krijgen het met FSC-keurmerk. Ook het hergebruik van producten wordt aangemoedigd in haar adviezen. Uiteraard staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bij ons bedrijf ook hoog in het vaandel.

Waltox is, zoals gezegd, zeer blij met dit streven en met deze bijzondere samenwerking. Het is nu eenmaal te gemakkelijk om verpakkingen alléén te zien als een noodzakelijk kwaad. De meeste producten kunnen niet onbeschermd vervoerd worden, want dat zou schade, verlies en/of bederf opleveren.

Voor ons is het eenvoudig om bijvoorbeeld te kiezen voor het juiste formaat doos. De aanschafkosten van het product zijn dan meestal lager en wij verbruiken dan meteen ook minder karton en dus minder grondstoffen. En als het product lichter verpakt kan worden, scheelt u dat ook nog eens in de verzendkosten. Bovendien is karton recycleerbaar en kunnen de grondstoffen hergebruikt worden.

Neem ook eens een kijkje op de site van Mupla:  http://www.mupla.nl/
En noteer alvast voor volgend jaar: KERSTPAKKETDOZEN.NL

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.